АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Тема на броя

Кастинг мания
Ирина Вагалинска, Елица ДимоваРиалити, филм, реклама или музикален клип? За някои участници няма значение - те не пропускат обява. Важното е да стигнат до екран, да им плащат и да не скучаят

 

 

 

 

Има една английска дума, която я знае всеки българин - независимо от образование, пол, възраст, семейно положение. Защото на сasting ходят дори децата, а които още не могат да ходят, ги носят. Напишеш ли думата на кирилица в google, излизат 2 130 000 резултата за 0.14 сек. Кастинги всякакви: за актьори и за статисти, за адреналинки и за обикновени танцьорки, за попфолк звезди и за айдъли, за устати блондинки и атрактивни брюнетки, за сървайвъри и за брадъри, за бармани и за хостеси, че дори и за... баунсърки. Тоест за хубави момичета, склонни да подскачат за фон на рап клип. Онези, които нямат задръжки, четат и обяви като: "Кастинг за начинаещи порноактриси. Пишете на какво сте готова и за колко пари."
Кастингите са най-достъпното приключение за хората, които обичат да казват: "А защо не?" Но и нещо като трети тото шанс в кризата. Защото дават надежда на всички, включително на безпаричните, безработните, недообразованите, незабелязаните. Може да се провалиш, но може и да те изберат. Всякак ще се позабавляваш. А забележат ли те веднъж, ще си оправиш финансовото положение или поне самочувствието.

 

Залата e тъмна и затова изглежда разтеглива - като понятието "талант". В единия й край момиченце в народна носия скрибуца на гъдулка под зоркия поглед на майка си. В другия младеж с папийонка и черен костюм ловко вади от ръкавите си цветни кърпи. Зяпачите го гледат някак гладно - като че чакат да измъкне ако не цял заек, то поне пилешка кълка.
Часът е 13.15, но вместо обедна почивка организаторите на риалити шоуто „България търси талант" дават старт на последния си кастинг в София. Постоянната тройка от журито - Магърдич Халваджиян, Хилда Казасян и Любен Дилов, вече са в гримьорната. Водещите Мария Игнатова и Алекс Раева разлистват сценария, а първите кандидати за слава нервно тъпчат зад сцената. Всеки има някаква причина да бъде тук: един иска да впечатли гаджето, друг - да докаже на шефа, че дарбата му не е само "да се чеша с молив зад ухото", а трети просто минавал наблизо и видял насъбралата се тумба.
17-годишната Изабела от Враца изглежда сериозно решена да направи пробив.

 

Дриблира с футболната топка

 

вече четвърти час в очакване на своите 15 минути слава. Сваля я от рамото на коляното, чуква я леко с глава и подхвърля: „Мама ме накара да се явя. Знае, че съм много притеснителна, така съм щяла да се поочупя." Състезателката от женския футболен отбор "Спортика Благоевград" планира да заинтригува журито с финтове, защото така или иначе ги тренира от пети клас. „Днес имам рожден ден, кастингът ми е като подарък! Много се притеснявам обаче от четвъртия в журито, не го знам как се казва... Тука говорят, че е строг", мръщи се Изабела. Четвъртият е Стефан Данаилов и благо се усмихва: „Винаги съм смятал, че българинът е талантлив човек, затова съм тук. Всяка година гледам актьорското ни "шоу" по време на кастингите в НАТФИЗ, сега очаквам още повече разнообразие - от фокусници до физкултурници."
Наблизо загряват шестима брейкаджии, които наричат себе си "Гладиаторите". Те пък се притесняват от "русата жена в журито". Хилда Казасян не се и досеща, че им е взела страха. Юсеин, Алекси, Райчо, Радослав и 11-годишният Баръш от Асеновград се окуражават взаимно, докато 18-годишният им "говорител" Васил обяснява: "Ние знаем, че няма да вземем 60-те хиляди лева, но пак се навихме да дойдем. Друго си е София! Не е като Асеновград..."
"Манолова от Пловдив", представя се жена около 50-те. Пеела в аматьорски хор и след като веднъж изпълнила френски шансон, единствената професионалистка в групата - пианистката, скочила като ужилена и викнала:

 

"Ти си равна на Едит Пиаф!"

 

"Не го казвам аз, а музикантът... Тук съм по много специални причини, не да спечеля парите. А те колко са?", любопитства Манолова. После добавя, че дошла на кастинга, за да натрие носа на диригента си, който от всичките й изпълнения харесвал само "Миллион алых роз" на Алла Пугачова. Така че за представянето си в София избрала "Пада сняг" на Адамо.
На стола до нея 11-годишната Даринка Кюлева продължава кротко да свири на гъдулката, без да се интересува от конкуренцията. По думите на майка й тя можела още да пее и да играе народни танци, дори печелила награди от фестивали. Преди да види копаницата на Дари, в съседната зала журито натиска и третия си "хикс", което означава "не" за "Гладиаторите". "Липсва ви нещо момчета... Но аз ще ви дам едно "да", защото, вместо да се занимавате с глупости по улиците, танцувате в читалището! Изчистете движенията и елате отново", изпраща ги Маги Халваджиян, а те изглеждат доволни. Прибират се в махалата с една сбъдната мечта повече.
Някои обаче си тръгвали и разплакани - като имитатора на Азис, който така и не разбрал защо го връщат, като преди това го показвали в "Имаш поща". "Очертава се един контингент, който обикаля всички кастинги - отбелязва главният редактор на "България търси талант" Ники Йорданов, който е подбирал и участниците за "Ясновидци", "Пълна промяна", "Страх". - Първият, който се записа този път, беше небезизвестният Радо Прашката с някакъв доста вулгарен "талант", свързан с близане. Не го допуснахме, разбира се. Обади ми се и друго познато лице, което, след като го попитах какъв е талантът му, отговори: "Все ще измисля нещо!"
Сред мултифункционалните участници е и варненецът Росен Марков - същият, който се самозапали пред БНТ заради новините на турски език, легна в ковчег, за да протестира срещу винетките, а преди това обяви гладна стачка срещу управлението на Симеон Сакскобургготски. На кастинга за "България търси талант"

 

заявил, че дресира жени

 

Скечът му обаче завършил безуспешно. Провалил се и мъжът, който обявил, че талантът му е да пие вода. "Отговорих му, че и аз имам същия, но той допълни, че може да пие големи количества за много кратко време. Направо всмуквал като с вакуумна помпа. Миг преди да се качи на сцената, се притесни и се отказа", разказва Ники Йорданов.
Всъщност мнозина се дръпвали в последния момент, за да не станат за смях пред близки и приятели. Сред смелчаците обаче се откроили художник, който рисувал с двете си ръце едновременно две еднакви картини, имитатор на Майкъл Джаксън, гълтач на саби, 10-месечно музикално чудо и танцьор като без кости. Главният редактор преслушал дузини певци, кукловоди, илюзионисти, любители на бойните изкуства, поети, циркови артисти и трудни за жанрово класифициране участници като онзи, който огъвал тигани с голи ръце, или друг, който пишел с невероятно ситни букви. Над 3000 се стекли на предварителните кръгове във Варна, Бургас, Пловдив и София. Само 300 получили 15 минути пред журито и зрителите. До полуфинала ще бъдат допуснати половината, а след театралните кастинги ще останат едва 40, добавя Ники Йорданов. Той е убеден, че последните ще са каймакът на шоуто и ще забавляват зрителите на bTV не с дивотии, а с майсторлък.
Новини за "странни птици" на кастингите във Варна, Пловдив и Бургас пристигат и от Big Brother Family: 62-годишен тираджия довел 29-годишната си румънска съпруга, циганин пристигнал с българка, отхвърлена от ромския клан като недостойна, а жена, която спяла в едно легло с двама мъже, си признала, че е бременна от трети. Нова телевизия обаче не съобщава броя на хората, явили се дотук за участие в шоуто. Но и не разчита единствено на самоинициативата на желаещите да стигнат до наградата от 200 хил. лв., апартамент и кола.

 

Петима скаути обиколили

 

страната, за да поканят предварително набелязани интересни двойки в семейния Big Brother. "Събирахме информация от наши кореспонденти, от колеги вестникари и местни медии. Разговаряме и с пиари на модни агенции за бивши модели, които са станали семейни, защото все пак телевизията е за красиви хора - обяснява Александър Несторов. - Използвахме фейсконтрола и управителите на заведенията, един от тях в Бургас например имаше в телефона си списък с 2000 души. Казваха ни - тези са готини, онези са чешити... Ние, скаутите, бързо се ориентираме кой става, защото сме правили предишни сезони като редактори."
Някои от поканените откликнали поласкани. Дори се запалили за победа, макар че иначе никога не би им хрумнало да се редят на опашка за кастинг по обичайния начин. Други отказали - основно заради бизнеса. "Един човек ни го обясни така: "Аз подавам данъчна декларация за 200 000 лв. месечно. Дори да спечеля наградата, за трите месеца в шоуто ще съм на загуба."
Така или иначе сред брадърите на екран ще има разнообразие - бедни и богати, патриархални семейства и жени с мъже под чехъл, бохеми и традиционалисти. Продуцентите и психолозите ще кажат последната дума за подборката, която очакват да стане още по-цветна след софийския кастинг този уикенд.

 

 

 

 

Основният контингент участници за другото семейно риалити, което в момента също препитва кандидати, обикновено идва от по-големите градове в провинцията. Третият сезон на "Размяна на съпруги" по Pro.bg едва ли ще е изключение в това отношение, потвърждава Марта Серафимова. Тя не прави кастинг за първи път. По нейни наблюдения най-активни в желанието си да участват са жените между 30 и 40 г.: по-възрастните са другояче възпитани, а по-младите още не търсят разнообразие. 4-те хиляди лева на семейство, одобрено за снимки, са основният мотив. Но се харчат различно. "По-голямата част от хората планират ремонт, да си купят мебели, или

 

да направят вноска за кола

 

- обяснява Марта Серафимова. - Имаме и по-сериозни каузи. Във втория сезон на "Размяна на съпруги" например семейство с осем деца влезе в шоуто, защото се надяваше да си намери жилище. Ние им помогнахме и те успяха. Друго семейство искаше да набави пари за операция, с която да върне слуха на детето си. Включи се и жена, болна от рак, за да събере средства за лечението си."
А дали има кастинг маниаци, които не пропускат обява и ако ги отхвърлиш, пак се връщат за следващото шоу? Някои наистина не подбират - нито темата, нито формата, нито телевизията, съгласява се Марта. И добавя: "Но аз поне не съм разпознавала някой от "нашите" в друго предаване. За късмет досега не сме се натъквали и на опасно луди, само на симпатични отклонения. Радва ни и фактът, че ни се обаждат дори българи от чужбина. Едно семейство в Швейцария много искаше да участва в "Размяна на съпруги", но мъжът, който работи във фирма за разследване на банкови измами, трябваше да се яви на дело, така че срещата ни се отлага." В третия сезон на това риалити поискал да участва и затворник, който си търси жена. Pro.bg ще намери начин да го включи.
Подобно на тото маниаците и кастинг маниаците днес се делят на две основни групи - онези, които участват редовно, и другите, които се хвърлят само при голям джакпот. Липсата на висок паричен залог не обезсърчава една особена категория ентусиасти, които не пропускат да се кандидатират за масовки във филми, реклами или като телевизионна публика. "Оформи се дори нещо като

 

професия "статист"

 

Тези хора нямат специални умения, но са понатрупали опит пред камера и изглеждат добре. Това ги прави предпочитани от продуцентите. Дори им дават малки ролички - за повече от обичайните 25-30 лв. на ден. За реклами напоследък не се търсят толкова актьори и модели, предпочитат се непознати лица", забелязва Христо Димитров, управител на "Талънт партнърс". Същата кастинг агенция прати 300 българи в Мексико за суперпродукцията на Волфганг Петерсен "Троя" и ангажира 1000 души за армията на "Спартак" в Бояна. Тя представлява актьори като Койна Русева, Христо Шопов, Елен Колева, Параскева Джукелова, Владо Карамазов и Асен Блатечки, но и над 5000 неизвестни за публиката имена.
Повечето статисти с профили в "Талънт партнърс" са на възраст 18-25 или над 50. "Студентите и пенсионерите имат повече свободно време, а и нужда от пари. Може да им се обадят един път месечно, но и да ги ангажират за по-дълго. От средата на март например ще набираме статисти за "Конан" за 12 снимачни седмици. Хората на средна възраст са по-заети, но и сред тях се намират такива, които си взимат отпуски, за да се включат в някоя голяма филмова продукция", добавя Христо. В неговата класация най-симпатичната категория статисти са търсачите на приключения, които се интересуват от кино и искат да видят нещата "отвътре". Най-неприятни са досадниците, които се правят на разбирачи тип "няма да дойда толкова рано, защото знам, че ще започнете по-късно" и настояват за специално внимание. "Веднъж по време на снимки за една тежка италианска драма в 7 сутринта ми доведоха статистка - искала да ми каже нещо. Погледна ме и отрони: "Трябва веднага да си тръгвам,

 

защото ми се отвори третото око

 

Моментално я пуснах", смее се управителят на "Талънт партнърс".
Въпросът за нелоялната конкуренция отново го прави сериозен. Случвало се хора без задръжки да използват името на агенцията, защото се ползва с добра репутация. А далеч не всички играчи на този пазар у нас са читави. Безплатна обява от типа "Кастинг агенция търси нови лица" например би трябвало да включи предупредителна аларма - не се знае кой стои зад нея и дали не се оглежда за свежа плът. Кандидат-статистите трябва да са нащрек и с всеки, който застане срещу тях с фотоапарат и им поиска пари за картотекиране. Сериозните агенции сами поемат тези разходи. И се борят за нещо повече от сандвич по време на ангажимента. "Защото ако статистите се хранят наравно с останалия екип, ако ги превозват до домовете им късно вечерта, ако им се покаже поне малко уважение, те работят по друг начин", разбрал е от опит Христо Димитров. А дали може да достави всякакви типажи при поискване? Например

 

40 мулатки в центъра на София

 

"Стига да ми осигурят време и ресурси, ще ги намеря! Имаме доста партньори извън страната, мога да звънна ей сега в Рим или в Лондон, няма проблеми. Когато веднъж се търсеше куче, което да пее, аз попитах не може ли да го заменим с ...мъж-каучук. Е, накрая открихме жена със същите способности."
Всъщност най-редкият и труден за осигуряване типаж у нас се оказва европейски изглеждащият мъж между 30 и 40 - свободен за кастинг авантюри, но без следи от отчаяние и алкохолни утехи по лицето.

 

 

 

 

ЖУРИТО на "България търси таланти":


Даваме 15 минути слава на всеки

 

 

Ще развенчаете ли мита, че българите сме много талантливо племе?
Маги Халваджиян: Това е въпрос, който вълнува не само мен, а и голяма част от зрителите. E, ще ви издам една малка тайна - до момента (ден преди последния кастинг в София, бел. ред.) има няколко потенциални победители. Те показаха неща, които ме изправиха на крака. Толкова ще е хубаво, ако от този формат излезе поне един човек, който ни накара да осъзнаем колко сме горди, че сме българи! Защо плачем в момента, когато наш спортист е на почетната стълбичка и се вее знамето? Тук е същото - търсим българина, който носи в себе си онова зрънце талант, което ни просълзява. Това не е шоу за идиоти, въпреки че има и такива - случайно минали покрай залата, без да знаят за какво иде реч. Даже вчера по едно време казах, че се чувствам използван... Един човек просто си правеше експерименти с нас.
Хилда Казасян: Хубавото е, че тези, които ни просълзяват, не са малко...
Любо Дилов-син: Ако дойде Тити Папазов, ще се обезводни от плач, но за мен ще трябва да се потрудят още... Иначе форматът е най-демократичният, който сме виждали, няма никакви ограничения за участие. Единствената пречка е да си национално известен. Но дори и да си, може да се представиш с нещо ново. Например ако си Бойко Борисов, да посвириш на акордеон. Всъщност май нямаме много свирещи на акордеон?!
Видях един с акордеон сред чакащите...
Л.Д.: О не, приемаме само виртуози! Форматът е готин, защото дава на всеки, който поиска, 15 минути слава. Човек обаче трябва да усеща, че птиченцето е кацнало на рамото му и да не плюе върху него.
Какви дарби преобладават?
Л.Д.: Пеенето. За моя изненада има и много танцьори от всякакви жанрове - народни, хип-хоп, брейк и един, който единодушно нарекохме фрийденс. Някои хора просто минават оттук след дискотека. Много са забавни и публиката ги обожава.
М.Х.: Скоро попитах едно момче защо изобщо е дошло, не правеше нещо кой знае какво. То отговори, че никога никъде не се е явявало и дошло да види какво е. Имаше и жена, която заяви: "Аз ще танцувам диско!" В живота си не бях виждал такива движения...
Л.Д.: Тя беше възрастна, очукана от живота, седеше на сцената като пръднал заек. Червена от притеснение, а прожекторите й светят в очите. В момента, в който музиката тръгна обаче, жената се преобрази! Просто в нея имаше друго същество, което се отключи. Не я пуснахме да продължи, защото нямаше уникални умения, но промяната й ни втрещи.
Открихте ли българската Сюзън Бойл?
Хилда Казасян: Има нещо подобно. Засега остава тайна.
Любо Дилов: Аз и Маги сме се нагледали на сценични номера, но има един брейкър, какъвто не сте виждали! Появи се и момиче, което каза, че може да захапе две вилици, да сложи чаша върху тях и да рецитира стихове. Хилда беше смаяна, не спря да се пита как то всъщност е открило точно този си талант? Нещо като въпроса какво е търсил първият човек под кравата, когато е намерил млякото. Та това момиче наистина рецитира с вилици. Опитах се да разпозная стиховете, но се оказа, че са нейни. Тя всъщност искала да се представи с поезия, само че, за да не я изгонят веднага с "айде бе, Дора Габе!", измислила как да спечели внимание...
Х.К. Тя продължи - нищо че според нея талантът й е само поезията.
М.Х.: Понякога добрите хрумки решават нещата. Едно грешно или правилно решение е изход от ситуацията. Тук ще спечели този, който направи поредица от правилни решения.
Какво мотивира повече участниците - парите или славата?
Х.К.: Моето усещане е, че ги води желанието да се покажат - таланта си, себе си...
Л.Д.: Паричната награда в това шоу умишлено не е голяма - 60 000 лв.
М.Х.: Вярвам, че ако някой има талант, той не би дошъл тук заради парите. Когато носиш нещо в себе си, ти искаш да го покажеш на хората, не непременно да го продадеш.
Сред кандидатите има и 10-месечно бебе, то как да осъзнае желанията си...
Л.Д.: Имахме и близнаци на 1 г. и 10 месеца, които според родителите им имали голям талант - каквото и да им сложиш в устата, издават звук. Няма лошо! Едно хлапе, което още не говореше, познаваше всяка автомобилна емблема на картинка. И изкрещяваше името й. Включително сложни като "Ламборгини", а "Тойота" я "излая" като японче. Много тъжно - не може да каже "мамо", но вика "Мазда".
В крайна сметка ще се удавим в сълзи от гордост или от смях?
М.Х.: Идеята е да накараме българите да покажат и да развият талантите си, защото имаме нужда от добри примери. Аман от лоши новини, катастрофи и убийства! Нали живеем в тази държава не само за да страдаме, а за да видим и хубави неща...

 

 

 

Мило, хвана ли рибка?

 

Не може да не сте я виждали по телевизията и да не ви е накарала да се усмихнете поне веднъж. Клипът с убийствената брюнетка от рекламата на M-Тel, която крачи напред-назад с джиесема и нарежда: "Ми не мамо, не сме на хотел... няма сауна, няма звезди, то е хижа...", вече е качен с етикет "култов" и във VBOX. А някои от феновете се съмняват дали наистина е имало кастинг за ролята на глезлата, или продуцентите просто са я чули да говори по телефона на улицата.
Проверка на "ТЕМА" доказа, че образът и момичето се разминават по всичко, освен по външния вид. 25-годишната Бойка Радева и на живо е 182 см очарование. Само че деликатно, стилно, интелигентно.
Тя е учила психология във Виена, сега завършва философия в София. Говори свободно немски и английски, чете Ерих Фром, Ницше и Умберто Еко за удоволствие. Обича филмите на Люк Бесон и не губи чувството си за хумор дори когато по десет пъти на ден чува: "Мило, хвана ли рибка?" Вместо обичайното при среща с приятели: "Здрасти, как си?"
Няма как, репликата е прилепчива, усмихва се Бойка. Това е първата реклама, в която говори. Преди това е брала грозде като самодива за "Карнобатска ракия" и е била мълчаливо присъствие на плажа за "Каменица". Сега снима нещо с колбаси. Не че има намерение да се отказва от кастингите и бъдещите предложения за рекламни ангажименти, които вероятно ще продължи да получава през агенция "Уеб моделс". Просто университетът й е по-важен. След 5-6 години не се вижда пред камерата, а в някоя фондация, която помага на малтретирани жени и деца. "В България това е голям проблем. Знам го, защото имам много познати от проблемни семейства, макар и не непременно малтретирани. Сега всички са си стъпили на краката, но си спомням колко им костваше", казва Бойка.
Вече окончателно се е отказала и от кариерата на модел, макар че докато учела във Виена, се издържала с ревюта за марки като "Версаче", "Фере", "Армани", "Ескада". Тогава букърът й казал, че има шанс да пробие, но ако се концентрира в професията. "А това би означавало да оставя ученето, да не виждам близките си, да не знам в кой град съм, да се чувствам постоянно изгубена - изброява Бойка. - И както си седях на стола преди едно ревю, докато ми дърпаха болезнено косата, си казах - не, това не е за мен."

 

 

 

 

 

Ани Владимирова, психолог на Big Brother Family:

 

Отчаяните стават все повече

 

Какъв тип хора участват на кастингите за риалити? Вероятно различавате няколко "профила" - търсачи на необичайни преживявания, ексхибиционисти, закъсали за пари, луди...

- Всякакви. Специално за семейния формат дойдоха хора, които искаха да се „покажат" колко разбират от живота, какви трябва да са отношенията и как трябва да се възпитават деца. Освен семейства с по-дълъг опит и с псевдоелитарно самочувствие имаше и от „вечните" участници. Един постоянен кандидат за шоуто дори се ожени в рамките на тридневния кастинг, само за да отговаря на условията. А закъсали за пари - много. Кои без работа, кои взели кредити за безсмислени имоти, кои профукали всичко на хазарт... Но симпатичните хора бяха най-много! Самият факт, че се борят за семейството, любовта и оцеляването на децата си с огромна смелост въпреки непознатото, е впечатляващ.

Кризата отразява ли се на желанието за изява? Повече и все по-отчаяни кандидати ли идват, или има отлив, защото хората са се свили в черупките си?

- Отлив няма, напротив. В този студ по заледените пътища идваха хора от по 100-200 км с бебетата си... Но отчаяни има и те са все повече. Достатъчно е да излезете на улицата и да чуете какво се говори по спирките, в магазините, на касите в общините... В същото време отчаяни не значи хора, загубили достойнство! Впечатлена съм - както от неинертните по-възрастни двойки, готови на авантюра, така и от много младите, които поемат тежки отговорности.

Кога се намесвате, за да отклоните участие?

- Нашата професия не е натраплива. Работим само с хора, които са пожелали това! Така че аз не разкандардисвам нито един кандидат, дошъл да се пробва. Но предупреждавам редактори и продуценти за рисковете, които може да донесе участието на даден човек както за шоуто, така и за самия него. Когато видя, че двойката има сериозен проблем, който може да се реши с психологическо консултиране, предлагам безплатни часове в сайта ни.

Как решавате кои деца може да влязат в шоуто и кои - не?

- С това внимаваме най-много! Видяхме с екипа ми деца с недиагностициран аутизъм и ги насочихме към специалисти. Родители на деца с епилепсия не бяха преценили, че шоуто не е за тях... Оглеждаме всички поведенчески, емоционални и интелектуални проблеми, за да не навредим. Но, от друга страна, лоши възпитателни стратегии има на всяка крачка. В тези случаи си мисля, че дори е шанс за децата това да не остане капсулирано зад стените на дома.

Имало ли е случай да не прецените правилно кандидата и той да ви изненада, дори да ви шокира на някакъв етап?

- Никой не може да предвиди всичко. Неслучайно масови убийци стават и хора, които не са показали какъвто и да било симптом на агресивно поведение. Аз правя преценки по критерии, които са ми зададени предварително, но внимавам за рисково поведение. След 15 години практика продължавам ежедневно да гледам на всеки човек и съдба като на уникати. Да, изумявала ме е силата на семейство, което в рамките на година беше загубило 3 деца - едно от болест и две при инцидент, но продължаваше да се бори, да работи и да планира друго раждане... Продължавам да се шокирам от човешката търпимост към унижението, насилието, потъпкването на личността. В този смисъл форматът помага на хората да чуят оценка, да се огледат в очите на другите и да преосмислят много от живота си.

 назад съдържание напред

съдържание


Кастинг мания
Риалити, филм, реклама или музикален клип? За някои участници няма значение - те не пропускат обява. Важното е да ...


Кристален Restart
Новата българска кандидатка за Европейската комисия Кристалина Георгиева блесна в Брюксел толкова ярко, че е на път ...


Христина Христова: Надценихме жълтите павета
Интервю на Петя Стоянова с председателя на НДСВ за загубения блясък на царската партия, за амбициите й да се ...


Политфутбол
...


Темане
...


Температура
...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.