АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Модерни времена

Шоу на колела
Петя Узунова

Да си рокер е не просто хоби, а начин на мислене. Над 4000 моторджии се струпаха край Обзор на най-големия събор, провеждан у нас. Събитието бе изпълнено с музика, стриптийз, състезания и много, много бира

 

 

Ексцентричният вид - кожени дрехи, германски каски и кубинки, за по-голяма част от рокерите е не просто мода, а начин на живот, стил на мислене. Това доказа и най-големият техен събор в страната, проведен в къмпинг „Луна" край Обзор. Въпреки летните жеги миналия уикенд моторджиите самоотвержено носеха спарващото облекло, рискувайки да получат топлинен удар. Маниаците безуспешно опитваха да разхладят изтерзаното си тяло, обръщайки бира след бира. На много от тях жегата пък изобщо не правеше впечатление - когато летиш с мотора, никога не ти е особено топло.

 

Други пък, нахлузили небрежно джапанки, се разхождаха по клинчета и бански, без да робуват на рокерските тенденции. Драго от Велико Търново дивеше народа с индианския си вид. Той винаги ходи окичен с огърлици от глигански бивни и гривни с шипове. На ухото му виси обеца специална изработка - от лисичи и чакалски зъби.

Докато обикаляш сред шумното стълпотворение от хора, разбираш, че сред тях има всякакви - от кварталните „лоши момчета" до юпита с по две висши. Това, което ги обединява, е страстта към байковете. Както и страстта към печеленето на пари, защото поддръжката на машините действително е доста скъпа. На доста от моторите бе лепнат надписът: „Продава се". В центъра на къмпинга дори бе сформиран импровизиран пазар за няколко броя „Сузуки" и „Ямаха".

 

На 10 метра от „тържището" се намира сцената, от която звучат култови парчета на „Рейнбоу". В другата посока пък е плажът. Въпреки че върху пясъка са се натъркаляли мнозина, няколко моторджии невъзмутимо джиткат между тях. Съдбата обаче ги наказва и те затъват в дюните, сипейки каруцарски псувни.

С върха на сладоледа - „Харлей Дейвидсън", из къмпинга се перчеха само петима българи - все представители на варненската рокерска общност. С тежкарското превозно средство пристигнаха и трима сърби, дошли у нас специално за събора. Най-голямата група чужденци, опънала палатки в къмпинга, бе тази на македонците. Макар и по-малко, имаше и представители на Англия, Германия и Финландия.

Акъла на всички успяха да вземат двайсетина образи, събрали се като в „дядовата ръкавичка" на една триколка „Ямаха". За начинанието си те бяха наградени с бутилка моторно масло. 6-годишно хлапе от клуба на хасковските „Хиени" пък бе обявено за най-малкия моторист на събора.

 

Дъждовното време през миналата седмица не попречи на хиляди наши ентусиасти да запалят моторите си и да пристигнат в Обзор от всички краища на страната. Те издържаха геройски бурите и гръмотевиците, топлейки се с купища алкохол и горещ секс сред природата.

„Ако не бяха пороите, щяхме да бъдем повече, но въпреки това пак си изкарахме добре", категорични са организаторите. Надпиване с бира, канадска борба за жени и за мъже и палене на гума бяха част от състезанията на събора. Имаше и награди за стриптийз, за луд и екзотичен танц, както и задължителният конкурс „Мис Мокра фланелка".

Еротичен елемент в събота решиха да вкарат залязващите шоумени от варненската трупа „Тутурутка". Те обаче не впечатлиха никого с уменията си на конферансиета и почти бяха изгонени от сцената. На поканите им за разголен танц откликнаха само неколцина, но те се разсъблякоха икономично - едва от кръста нагоре. Ден преди да пристигнат актьорите от Варна, страстите в къмпинга наистина се бяха разгорещили. „В петък нещата потръгнаха - обяснява Борко Шопа, - развихрихме се и дори някои направиха голо хоро. Не могат обаче да накарат рокер, дори и пиян, да се съблича по някаква команда."

 

Всъщност доста от моторджиите нямат проблем с разходките по адамово и евино облекло. Понякога дори по-голяма находка е да ги видиш облечени - например известния рокер Маймуната от Варна.

Кулминацията на събора бе скоростната отсечка, организирана край варненското село Рудник. В клас над 1000 кубика победи Румен от София със „Сузуки". Приза при моторите до 1000 кубика пък грабна Красимир от Плевен с „Хонда". За най-атрактивно шофиране бе отличен Гришата от Велико Търново.

Заради състезанието на лудите глави пътят Варна - Бургас беше затворен за близо час в съботната вечер. Шофьорите на стотици автомобили и два автобуса с чужди туристи бяха принудени да спрат. Вместо да се ядосат, че ги бавят, те обаче с интерес наблюдаваха най-голямата мотоатракция у нас. За състезанието се събраха около 4000 рокери, като една четвърт от тях дори премериха сили помежду си. Останалите предпочетоха да пощадят мотоциклетите или главите си.

 

 

КАЛЕНДАР

  Сезонът започна в края на април край Ямбол

 

През тази година календарът на рокерите започна в края на април със събор в Ямбол. Следващата им спирка бе в Казанлък, последвана от купони в Шумен, Габрово и Пловдив. Предстоят събори в София, Монтана. Не е уточнено, но моторджиите смятат да навестят и Севлиево или Тетевен.
В Обзор сред най-атрактивните бяха клубовете „Хиените" от Хасково и „Черната роза" от Казанлък. Не бяха за пропускане и „досадниците", събрани от кол и въже, след като били изгонени от бившите им банди. Братя по съдба, сега те се чувстват в свои води.

 

 

 

ЧЕЛЕН ОПИТ

В САЩ се събират по 7000 мотора

 

Над 7000 мотора се скупчват в САЩ при рокерски събор от ранга на този край Обзор. Това разказа Фриц от Чикаго, който преди 3 месеца яхнал своето „БМВ", за да направи околосветска обиколка. Досега на две колела той е пропътувал повече от 20 000 километра, а му предстои да измине поне още толкова.
Фриц не се бори за слава и засега не смята да кандидатства за „Рекордите на Гинес". Той просто се наслаждава на вятъра, който пори с тялото си, и на природата, която се променя с бясна скорост, докато се въртят байковете.
В къмпинга той попаднал случайно, но останал очарован от нашите купонджии и особено от рокерките в оскъдни дрешки.

 

 

МЕНДЕЛСОН

  И този път не се мина без сватба

 

И този събор в Обзор не остана без рокерска сватба. Двойката бе венчана официално от свещеник, който държеше да запази анонимност. Странният поп е маниак на високите скорости и се страхува да не бъде отлъчен от църквата заради своята стихия. Съвсем на-сериозно обаче той събра в семейство Маруся и Веселин от Варна, като кръстоса над главите им каски вместо сватбени коронки. Още две гаджета преминаха през церемонията на шега, а шоуто направиха три лесбийки, които също положиха брачна клетва.

 

 

 

ПРИЯТЕЛИ В НУЖДА

Хасковски бизнесмен докара химически WC

 

За радост на всички край Обзор проблем с удовлетворяването на естествените нужди не съществуваше. Химическите тоалетни, докарани специално за събора от хасковски бизнесмен, бяха напълно достатъчни. Въпреки обилните количества бира, с които жадните смазваха гърлото си, опашки пред WC-тата нямаше. Никой не плащаше такса за достъп до кабинките, защото входът за къмпинга от 5 лв. включваше и нея.
След като рокерите се разотидоха, купищата пластмасови чинии и чаши, пометени от силния вятър, бяха старателно събрани от организаторите. За гладкото протичане на събора бяха командировани и 20-ина полицаи.назад съдържание напред

съдържание


СДС, Надежда и тарикатите
Или как група приватизатори рекетират лидерката и съсипват (което е останало от) синята идея Когато ...


Яне Янев - аграр-конспираторът
31-годишният популист е обграден от група бивши ченгета. Политическите му действия и провокации носят горчивия ...


За бога, братя, не купувайте-II
Юпитата доказаха, че умеят да се договарят с бизнеса, остава да ни убедят, че знаят как ще се справят и с жизненото ...


Жени Живкова: Законодателството не защитава достатъчно децата
Държавата през последните години абдикира от отговорностите си по отношение на образованието и културата, каза ......


Оставете идеалистите да ремонтират
...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.