АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Живот

Уиски през лятото

Има много предпочитани марки, но само една е Famous Grouse

 

Робърт Бърнс написа преди век и половина, че "свободата и уискито вървят заедно". Днес производителите на най-аристократичната напитка търсят нов имидж и се опитват да разчупят налаганите от столетия стереотипи. Когато стане дума за уиски, хората винаги си представят една и съща картина: посивял лорд в сако от кардиган с чаша кехлибарена течност пред запалена камина.

Традициите обаче не бива да бъдат това, което сме свикнали да ни налагат.

 

Точно преди година най-продаваното шотландско уиски Famous Grouse стартира за първи път лятна рекламна кампания: пийнала жена преследва прочутата шотландска яребица на фона на прочутата музикална тема от филмите на Бени Хил. Тази година отново се подготвя лятна офанзива на Famous Grouse, чиято кулминация се очаква да бъде на 12 август - датата, на която официално стартира ловният сезон за най-популярната ловна птица - уникалната шотландска яребица Lagopus lagopus scotius.

Това не е случайно. През 1896 г. една от най-реномираните дестилерии от Острова Matthew Gloag & Son предизвиква сензация със специалното си уиски за отбрана аудитория - гостите, пристигнали на спортен лов в Шотландия. Дъщерята на основателя на фирмата Филипа Глоуг рисува първия етикет с червената яребица и тя се превръща в запазена марка на новото уиски. Тайната за успеха за марка №1 в Шотландия се дължи на великолепното качество. Вече шест поколения производителите от Matthew Gloag & Son проверяват всяка бутилка 6002 пъти, преди тя да стигне до пазара! Уискито се произвежда чрез смесване на реномираните марки Macallan и Highland Park. След това то отлежава в бъчви, използвани преди това за отлежаване на испанско шери. Точно тази процедура позволява уискито да придобие специфичния вкус и кехлибарен цвят с безкомпромисно качество.

 

"Известната яребица" държи и един друг рекорд - за най-голямата сума, платена някога за бутилка уиски. Неслучайно в Гърция тази марка успява да измести дори узото като национална напитка и се предлага в най-реномираните дискотеки. За гъркините символ на мъжа мачо е да пие уиски "Известната яребица". В Испания пък тази марка уиски се е превърнала в неотменима част от културата на най-изисканите нощни заведения. Същото важи за Холандия, Южна Африка, Индия, Китай и Швеция, където "яребицата" също е най-предпочитаното питие от елитните клиенти. В края на миналата година производителите на "Известната яребица" решават да интервюират 2000 мъже, за да установят дали е възможно по начина да пиене да се познае характерът на човека. Резултатите са поразителни. Мъжете, които пият от къса чаша, ценят в жената най-вече интелекта. Те обичат техните приятелки да се отнасят към тях с майчинска нежност и да бъдат насърчавани. 78% от този тип мъже признават, че държат на дълготрайната връзка и искат да опознаят добре партньорката си, затова не биха спали с жена още при първата среща. Внимавайте с мъже, които пият направо от бутилката: те са измамни, раздразнителни, избухливи, ревниви. 70% от "бутилковия" тип мъже се интересуват най-вече от външния вид на жената и смятат, че нежният пол е по-изостанал в еволюцията от мъжа. 75% твърдят, че биха изоставили жената до себе си, ако тя надебелее.

 

Знаете ли кои мъже предпочитат проститутки за любов - онези, които пият уиски във водна чаша. Или предпочитат вино пред уиски. Този тип мъже обаче са за предпочитане от жени, които търсят финансова сигурност и спокойствие. Над 50% от мъжете, любители на виното, заявяват, че не искат бъдещата им съпруга да работи, и са готови да я осигуряват финансово, само и само тя да се грижи за домашния уют.

Любопитно изследване, нали? Можете сами да проверите своя характер. Сипете си малко уиски, задължително долейте малко вода (бутилирана) - за да усетите докрай аромата на питието. След това бавно поемете първата глътка.

Останалото е рай.

 

 

ВИЗИТНА КАРТИЧКА

 

1800 - Матю Глоуг отваря дрогерия и започва бизнес с вино в Пърт.
 

1842 - Поканен е да достави виното при първото посещение на кралица Виктория в родния му град.
 

1896 - Синът на Матю навлиза в бизнеса със смесени уискита и предлага "Червената яребица". 
 

1898 - Уискито става толкова известно, че клиентите го прекръстват на "Известната яребица".
 

1970 - Matthew Gloag & Son стават част от Highland Distillers
 

1979 - Продават се 1 млн. кашона от прочутата марка.
Днес - 2.4 млн. кашона се продават
в целия свят

 назад съдържание напред

съдържание


Червени магии
По време на скучния 45-и конгрес Сергей Станишев незабелязано съсредоточи огромна власт в ръцете си. Как ниско ...


Секс, лъжи и кметове
Вече няколко месеца идентични скандали тресат две български села "Ух, бабе, Природата да е с вас. ...


Афера с цигарени бандероли за 70 млн. лв.
Възможно ли е новата власт да е опънала чадър за източване на все още държавния холдинг? Докато ...


Иван Гарелов: Рано или късно ще се върна
Когато казваха за мен, че оцелявам, защото съм добре с политиците, никой не си задаваше обратния въпрос - защо пък ......


Опиум за народа
...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.