АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Говори с нея

Половинката на Иван от "Сблъсък" Вихра Петрова: Няма смисъл жените да се правят на силни
Катерина Запрянова

 

Вихра, фамилните имена май не са много на почит във вашата компания: да вземем Иван например - в момента и да ме убиеш, не мога да се сетя каква му беше фамилията...

- Христов. Той е Иван Христов. А иначе ние сме като поп-фолк изпълнителите - караме само на малки имена.

Точно това щях да отбележа. Апропо Иван чувства ли се комфортно с това да бъде просто "Иван от "Сблъсък"?

- Мисля, че е свикнал вече. Много хора не му знаят фамилията. И между другото - доста хора още бъркат кой е Иван и кой е Андрей.

Още ли? Това май беше актуално преди години.

- Още продължава. Случва се да кажат на Иван: "Андрейчооооо, много ви харесвам предаването!"

Един ден, като няма "Сблъсък", защото няма вечни предавания, как мислиш, че хората ще наричат Иван? Иван... от кое?

- Аз самата много пъти съм мислила за това, но нямам готов отговор. Може би ще продължат да го наричат Иван от "Сблъсък" известно време, а след това ще е Иван от... друго нещо, с което се занимава. Ако въобще е още на екран.

Вие не сте женени. Между другото, докато с теб сега си говорим, тече предаване на "Сблъсък" "За или против брака". Иван какво мисли по този въпрос?

- Той принципно е за брака - за разлика от Андрей, който е категорично против. А Иван е традиционалист, той е много консервативен в това отношение. По същата причина е и много моногамен.

Млад, успешен и едновременно с това моногамен?!

- Да, това е въпрос на характер. И няма отношение към успеха, защото аз например познавам много възрастни и неуспешни хора, които далеч не са моногамни.

Добре де, като Иван е "за" брака, а имате и дете на годинка и пет месеца, не ти ли е предлагал да се ожените?

- Ние никога не сме си говорили за това нещо.

Направо сте се "взели".

- Да, ние сме се взели, но не сме говорили официално, аз не съм получавала предложение.

А искаш ли да получиш?

- Ами да, бих се радвала, но това не ми е приоритет номер едно. В крайна сметка аз имам дете от Иван и мисля, че това е много по-голяма обвързаност, отколкото един подпис.

В предварителния ни разговор ти спомена, че предпочиташ една сума да се даде за екскурзия, а не за сватба с пържоли...

- Точно така!

Само че и двете неща финансово са постижими за вас, пък и не е необходимо една сватба да е пържолена, може и друга да си измислите.

- Да, може наистина... Може би някой ден, когато се поосвободим малко, когато все пак го видя Иван...

Колко често се виждате?

- В момента, тъй като тече кастингът за "Мюзик айдъл", а Иван и Андрей ще са водещи на шоуто, той пътува постоянно из различни градове в страната. Точно сега е във Варна. Затова ни остава доста малко време -  защото "Мюзик айдъл" е нещо много важно за Иван, това е може би най-големият и скъп проект, който е правен в България. А аз като човек, който е най-близо до Иван, е естествено да го разбирам. И малкото време в този случай за нас не е проблем - не е задължително двама души, които се обичат, да са 24 часа в денонощието заедно.

И все пак - когато се виждате все по-малко и по-малко, не се ли получава напрежение в отношенията?

- Не, защото след това компенсираме. Уговаряме се къде ще отидем двамата или тримата с Ава, как ще си прекараме... Така че Иван винаги отделя време за нас.

Кой гледа Ава в момента?

- Аз я гледам, откакто се е родила. Разбира се, с помощта на майка ми и на

свекърва ми, както и сестрата на Иван. Но основно аз си я гледам, просто така съм преценила. Имам лукса да мога да си го позволя.

За слушателите ни в момента и респективно читателите по-късно пояснявам, че ти си колега - била си редактор в различни телевизионни предавания, а сега поддържаш рубрика във в. "Стандарт". Липсва ли ти обаче активната работа в медиите, тази месомелачка, в която попада човек?

- Не, защото в момента се занимавам с нещо, което ми е наистина на сърце - гледането на детето ми. А и не съм се откъснала изцяло, защото понякога помагам в предаванията, които Иван и Андрей продуцират, да не забравяме и рубриката в "Стандарт", както и агенцията за запознанства "Аз и ти". Тоест аз по някакъв начин продължавам да се занимавам с кариерата си, но повече внимание отделям на детето, което за мен е най-важното в момента.

Добре, защо не си вземете детегледачка?

- Смятам, че детето до една определена възраст - 2 и половина, 3 години - има страшна нужда от майка си! И отново казвам, че аз имам щастието да мога да си позволя да си гледам дъщерята. Аз искам Ава в бъдеще да се чувства сигурна, а според редица изследвания едно дете, ако е гледано от майка си, се чувства по-сигурно в живота. Говоря за първите няколко години, разбира се, по-нататък тя ще ходи на детска градина, може и детегледачка да си взема.

А нямаш ли чувството, че изпускаш нещо? От купоните дори, от светския живот?

- Аз и преди да имам дете, не смятах, че с един купон ще изпусна кой знае какво.

Не с един купон, но всеки ден се случват разни интересни неща. Нямаш ли натрапчивото усещане, че те минават покрай теб, а ти си седиш вкъщи?

- Аз съм много егоистична в това отношение. Мен ме интересува моето семейство, най-интересни са ми именно нещата, които се случват с моите близки. Това, какво става с този или онзи, не ме вълнува.

Значи имаш късмет, след като дори като журналист можеш да се абстрахираш от страничните неща... Колко често Иван гледа Ава?

- Той няма много възможност да го прави, освен това малко се страхува да остане сам с нея, особено пък като беше по-малка. Тя почва да реве и да пищи, да тича напред-назад, да руши - Ава е малко по-буйничка за момиче... Но все пак Иван я гледа от време на време, за по 1-2 часа.

А памперс сменил ли е?

- Не, никога. Нещо се притеснява...

Вихра, има ли мъжка и женска работа?

- Мисля, че да - има.

Тоест вие сте се разбрали, че Иван основно изкарва парите, а ти гледаш детето?     

- Да, аз основно си гледам детето и се грижа за семейството, за това Иван да се чувства добре, когато се прибере. Работата му е изключително натоварена и аз смятам, че за да има добро съжителство между един мъж и една жена, няма смисъл жените да се правим на толкова силни. Ние хем искаме да бъдем дами, хем - да удряме по масата. Така не става! Жената трябва да си бъде жена според мен.  

Ако тръгнем да си говорим за мъжка и женска работа обаче, трябва да стигнем докрай. Например: ти посрещаш ли Иван с ракия и салата вечер?

- Не, той вкъщи не пие, пие навън. Освен това нашият хладилник обикновено е празен.

Защо така? Нали трябваше да се грижиш за семейството?!

- Да, обаче това не включва яденето! Аз се грижа за семейството в духовен аспект. Иначе има ресторанти, където хората са учили за това и могат да се справят много по-добре.

Виждам, че нещо почваш да се измъкваш от патриархалния модел...

- Ама аз не съм в патриархален модел! Това си е моят модел, в който аз се чувствам щастлива.

Не ти ли е търсене, когато Иван излиза и купонясва без теб?

- Не, напротив, аз много се радвам.

Какво му казваш: "Излез, мили мой"?

- Много пъти съм му го казвала: "Не е ли крайно време да излезеш? Отиди някъде, напий се, почини си!"

В момента българските мъже те обожават, като те слушат, можеш да бъдеш сигурна!

- Виж, аз мисля, че е абсолютно нормално, когато обичаш някого, да се радваш, когато той се забавлява, а не да завиждаш и да му вдигаш скандали. В крайна сметка вие сте се събрали двамата да си помагате, а не да се карате и да си правите номера.

Навремето се носеха легенди за купонясването на Иван и Андрей. Иван намалил ли е ритъма?

- Да, няма как... Просто има страшно много работа, безброй ангажименти.

Вярно ли е, че понякога се прибира и заспива в 9?

- Да, случва се. Иван наистина е страшно натоварен.

Колко предавания продуцират Иван и Андрей в момента?

- Четири в България и две в Сърбия.

Сега ти си на 30 години, а Иван - на 27. Познавате се от 2001-а. Първото ти впечатление от него тогава?

- Запознахме се в редакцията на "Чай", където работех като репортер. Влязох и видях две момченца. Не ги познавах въобще! Погледнах Иван и си казах: "Я, какво сладко дете!"

Той е бил едва на 22 тогава... И?

- И нищо! Те дойдоха за малко в "Чай", тръгнаха си, после аз гостувах в тяхното предаване, видяхме се за малко и чак в bTV станахме по-близки.

И Иван започна да те ухажва много активно, ти обаче си се дърпала. Защо?

- Ами защото е толкова по-малък от мен! Цели 3 години и половина, това беше шокиращо.

Какво ще рече "постепенно влюбване"? Ти така определи развитието на чувствата ти към Иван.

- Когато откриваш в един човек качества, на които държиш. Например Иван на пръв поглед изглежда изключително несериозен, освен това знаеш какво се говори за него и Андрей - че пият, търкалят се и всичко останало... Но с течение на времето аз виждах как Иван всъщност е ужасно отговорен, страшно лоялен - въобще човек, на когото може да се разчита.

Добре, ако той нямаше тези доходи, щеше ли да си с него?

- Иван невинаги е имал тези доходи, пък и те не са кой знае какви.

А последните 5 години?

- Последните 5 години Иван постепенно израстваше, а всичко това се постига със страшно много труд, което ми доказва, че той има качествата, а аз съм направила правилния избор. Освен това е започнал да става някак по-голям, не реагира толкова импулсивно, а като по-възрастен човек. Нещо, което е още по-впечатляващо в контекста на  неговата огнена зодия - Стрелец.

Вярно ли е, че Миглена Ангелова има пръст в старта на вашата връзка?

- Да, за което съм є изключително благодарна. Тя винаги е била много сърцата към мен... Иван беше споделил с Миглена, че много ме харесва. Тя дойде при мен и ме пита: "Ти не харесваш ли Иван? Той е много симпатично момче!" Беше страшно мила.

По това време обаче Иван и Андрей са ти се виждали смешни...

- Да, много! Но сега вече не е така, защото ги познавам несравнимо по-добре! Преди ги знаех само от купони, от телевизията, не бях участвала в работния им процес и нямах идея за каква отговорност става въпрос. Познавах единствено лековатия образ, който имат по телевизията. Както каза един човек на улицата: "Е, хубава работа имате вие, само от 9 до 10 и половина в неделя."

"Иван и Андрей" - като екранен тандем, са вече трейдмарк. Щяха ли да блеснат обаче повече поотделно?

- Вероятно всеки в някоя област - да. Например Андрей в журналистиката, защото той е завършил журналистика и много се интересува от тази проблематика. А Иван е кукловод - аз мисля, че той би могъл да стане много добър актьор, дори сега има участия от време на време в кукления театър. Но двамата като тандем са много силни, допълват се прекрасно и затова вървят толкова добре напред.

Още ли са най-добри приятели?

- Абсолютно, те са като братя.

А за какво се карат?

- Единствено спорят за теми за предаването, за гости... Това е, в общи линии.

Питам те, защото успехът променя хората.

- Да, но те достатъчно добре се познават и са извървели този път заедно. Знаят, че всеки е помогнал в някаква степен, за да станат това, което са. Затова и няма напрежение между тях.

Кой е по-суетният?

- Мисля, че Андрей. Но и Иван е започнал да става суетен - естествено е да иска да изглежда добре, все пак е публична личност. Аз одобрявам това.

Добре де, стига си го хвалила. Кажи нещо лошо за този Иван!

- Разхвърля.     

И кой подрежда после?

- Аз.

Не се ли притесняваш, че на Иван работата му идва в повече - о кей, ти гледаш малката, обаче този човек се е разкрачил между сума ти предавания...

- Да, много се притеснявам, но смятам, че в същото време това го зарежда и така Иван се чувства полезен и по-добре. 

А честно ли е така? Единият от двамата да поема цялата финансова отговорност?

- Ние не мислим дали е честно, ние просто си вършим работата, както сме си я разделили.

Как се отнасяш, между другото, към жълтата преса? Някъде бяха писали, че бебето на Иван е от Андрей?

- Това беше много смешно! Въобще аз предпочитам да прочета една такава статия вместо виц - по-забавно ми е! Жълтата преса са, общо взето, вестници, пълни с вицове.

Предполагам знаеш, че навремето тези издания тръбяха, че Иван и Андрей са гей двойка?

- Да, но както ти е известно, лоша реклама няма!

Все още ли има такива подмятания?

- Мисля, че да. Иван и Андрей много се шегуват с това. Даже от време на време Андрей казва: "Айде, стига, не говори така, че хората съвсем ще си помислят, че сме гейове!" 

Хората, в частност нашите слушатели в момента, се интересуват дали "Дачия" е още любимата кола на Иван?

- Това е сигурно заради предаването на bTV "Шоурум" и тежкия инцидент на Иван...

Каква беше твоята реакция, като разбра, че Иван се е обърнал с колата?

- Аз разбрах последна, естествено, както винаги. Наистина много се изплаших. Но вече всичко беше приключило и на Иван нищо му нямаше. Между другото - аз трябваше да съм с него в колата. Той ми каза: "Ела, ще отидем в предаването, ще те повозя малко, ще видиш колко съм добър!". Аз му отвърнах, че навън вали и че страшно много ме мързи! Ето, мързелът ме спаси!

Следващ слушателски въпрос: искаш ли да имаш още едно дете?

- Не! Искам да имам още две.

Общо три деца? Можеш ли да имаш пълно доверие на твоята половинка за подобно преизпълняване на плана?

- Да, мога. За мен Иван е идеалният партньор. Той е всичко, което аз искам.

Ако утре обаче нещо стане и Иван не може да изкарва тези пари или пък се разделите, ти ще можеш ли да се мобилизираш и да се оправиш сама?

- Мисля, че всеки би могъл да се оправи. Аз съм живяла и с много малко, и с доста пари, така че знам за себе си, че мога да се справя във всяка една ситуация.

Теб като жена притеснява ли те фактът, че със сигурност има много хубави момичета, които се въртят около Иван, дори защото го гледат по телевизията?

- Е, как ще ме притеснява, виж колко е красив, на теб не ти ли харесва?

Не, не си падам по бейби фейс. Но въпросът ми беше сериозен.

- Аз не се притеснявам, защото смятам, че както Иван има обожателки, така и аз имам обожатели.

Така ли?

- Да, това е абсолютно нормално. И смятам, че при наличието на толкова много обожателки в България това, че Иван избира мен, е страхотно! Чувствам се като мис България!

Вашата връзка е почнала като много други: с доза случайност, с малко "помощ от приятели"... Слушателите ни обаче напират да разберат може ли да се зароди любов с помощта на вашата агенция за запознанства?

- Абсолютно! Вече имаме много двойки, които са женени, както и много, които живеят заедно. Аз наистина се гордея с това, защото българинът прави една голяма крачка в развитието си, като започва да използва услугите на такива агенции.

Къде обаче отиде старата романтика - да срещнеш някой случайно? В това също има чар.

- Да, но хората, които работят страшно много и са успешни в кариерата си, каквито са нашите клиенти, в същото време са неуспели в личния си живот и това е нормално - след като си инвестирал достатъчно в едно нещо, от него береш плодовете, а другото е загърбено... Та точно поради тази причина агенциите в чужбина процъфтяват - там хората, за да имат добър стандарт, работят на по няколко места, както вече става и тук, и нямат време за личен живот.

О кей, да оставим хората да се оправят както могат. Кажи ти как се разбираш със свекървата?

- О, тя е една от най-добрите ми приятелки!

Сериозно?

- Да! В крайна сметка само една такава майка може да направи този мъж. Свекърва ми е изключително толерантен, разбран човек, с много модерно мислене. Ние ходим заедно на фризьор и по магазините.

Вярно ли е, че тя ти купува бельо?

- Да. Купи ми даже тази седмица.

А защо Иван ти е казал да не носиш този комплект?

- Защото Иван е много ревнив. Той е по-ревнив от мен.

Толкова ли е предизвикателно това бельо?

- Да, много е секси.

Последно - ти си луда фенка на Мадона. Само че Ава кърши тяло на чалга...

- Да, може би защото това е ритмична, проста музика, и малките деца масово започват да въртят дупета на нея, което е ужасно смешно! Но след като спомена Мадона, трябва да ти кажа колко съм щастлива, че моята дъщеря е зодия Лъв като Мадона, с асцендент Дева пак като нея.назад съдържание напред

съдържание


Сбогом на eвтиния ток
Новата енергийна стратегия на ЕС залага на по-скъпи технологии и огромни инвестиции, което неминуемо ще вдигне цената ...


Деветте стола
Комисията по досиетата ще заработи най-рано за местните избори. Сред номинираните за членове са архивар от СУ, ...


Пловдивският боклук се размириса повече и от софийския
Никой в Града на тепетата не може да каже кой е новият собственик на фирмата за сметосъбиране. С фалшиви ...


Милен Велчев, зам.-председател на НДСВ: НДСВ ще има свой кандидат за кмет на София
Интервю на Таня Джоева за отношенията в тройната коалиция, за очакванията около извънредния конгрес на жълтата партия ......


Игра с публиката
...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.