АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Свят

Художник на Шрьодер съден за оргии
Огнян Тодоров

 

Прелестната Ода и

професор Имендорф

 

Когато красивата българска студентка Ода Яуне се омъжва за своя преподавател проф. Йорг Имендорф, сватбата на 1 юли 2001 г. се превръща в истинско светско събитие. И не защото възрастовата разлика между двамата е 30 години. Ода пристига да учи рисуване в Художествената академия в Дюселдорф едва 17-годишна. Нейният преподавател е световноизвестен художник, автор на прочутите картини от цикъла "Кафене Германия" и "Въпросите на четящия работник" - най-изобличаващата илюстрация на проблемите на двете разделени германски държавни отпреди 1989 г. След като Шрьодер става канцлер на Германия, проф. Имендорф се превръща в "придворния художник", рисувайки специално поръчан акварелен портрет на Шрьодер. През 2002 г. се ражда дъщеричката им Ида, двамата участват в изложби в Полша, САЩ, Франция и като че ли нищо не би могло да помрачи щастието им. Още повече че на сватбеното тържество проф. Имендорф обявява на всеослушание пред 500 гости: "Женя се, за да покажа на света, че изцяло съм пленен от тази жена. Тя е моята муза и този съюз ще бъде вечен".
Три години по-късно, на 18 август 2003 г., полицията провежда операция в стая № 207 на дюселдорфския хотел "Щайгенберг" и задържа професора в компанията на 25-годишната украинска проститутка Яна М. и още осем други жрици на платената любов, приведени над поднос с 9 магистралки кокаин - с обща тежест 11.6 г. По-късно в ателието му откриват още 10 г. Професорът признава, че е купил наркотика от дилър за 1250 евро. От средата на 90-те години бил зависим от наркотиците, а подобни оргии организирал от февруари 2001 г., като заплащал по 200 евро на час. "Аз трябваше да задоволявам Йорг, докато той наблюдава как останалите момичета се галят голи и порно филми от огромен екран" - твърди в признанията си Яна М. Той поръчал проститутките от известна фирма, като специално поставил условие всичките да са в кожени дрехи, които художникът намирал за "страхотни, супер".
По това време Ода е в България на гости при родителите си заедно с 8-месечната им дъщеричка. Тя веднага се връща в Дюселдорф и заявява, че твърдо застава зад съпруга си и няма намерение да го напусне. "Той е баща на моята дъщеря. Той ме измами и ме нарани дълбоко. Но аз ще остана до него в този тежък момент и няма да го напусна. Защото той е много болен."
Миналата седмица делото на Имендорф влезе в съда и той ще трябва да се яви на процеса, насрочен в средата на април, за да отговаря по обвинения за притежаване на наркотици. Ода обаче няма да присъства в залата. Тя отново е при родителите си - този път завинаги. Решава да напусне съпруга си, след като узнава от хода на разследването, че през последните три години - откакто са семейство - Йорг Имендорф е организирал 27 подобни оргии с наркотици и проститутки. Вестник "Билд" в типичния си булеварден стил нарича изневерите на професора "най-зрелищните оргии" на Германия.
Художникът междувременно загуби и работата си като преподавател в Художествената академия в Дюселдорф. След ареста му не се забелязва политическа намеса, но зад кулисите в негова полза действа активно лоби. Така бе лансирана версията, че художникът от 5 години страда от същата болест като гениалния физик Стивън Хокинг - множествена склероза (латерална амиотрофна склероза) - заболяване, което води до разрушаване на клетките на гръбначния мозък и загуба на функциите на мускулите. Някои хора, страдащи от болестта, живеят дълго, макар и с нарастваща инвалидност. Художникът вече е загубил способността да управлява едната си ръка. Той твърди, че е посегнал към наркотиците и се е отдал на сексуални оргии, за да "се опита да забрави за болестта и да усети малко радост от живота".
Според германското законодателство за притежаване на наркотик, съдържащ 65% чист кокаин, се предвижда присъда от най-малко една година затвор. Ако Имендорф бъде осъден, това означава, че той ще бъде лишен и от професорската титла и правото да бъде държавен служител. Междувременно неизвестни крадци ограбили ателието му и отмъкнали от сейфа всичките му ценни предмети и бижута. Но с това бедите на професора не свършили. Миналата седмица той получил анонимно обаждане от 22-годишна жена, която го заплашила, че ще разкрие дилърите, които го снабдяват с дрога, ако не й заплати 1 млн. евро откуп. След като се посъветвал с адвоката си, Имендорф се съгласил на условията и в понеделник 29 март си уредил среща в кафене на "Конигсалее" за предаване на парите. В момента, в който той подавал на дамата куфара, полицията се намесила и арестувала младата рекетьорка. При разпита се оказало, че тя е бременна, а освен това има и съучастничка, която всъщност я принудила да рекетира професора. Тя обаче успяла да се укрие и в момента все още се издирва от полицията.
"Удивително е - написа в. "Зюддойче цайтунг" - как хора, които имат всичко - семейство, успех, признание, са готови с лека ръка да пропилеят всичко и да превърнат себе си в последни аутсайдери."назад съдържание напред

съдържание


Лекарите на България
Професор Чирков и част от екипа му "Опит за поглед, но през очите ...


Планът “Ветрило”
Лидерите на БСП загърбват идеологията и ще водят (нито лява, нито дясна) политика на отворени врати. В същото време ...


Максим Минчев: Изстрадахме влизането си в НАТО
Нормално беше да си издигнем знамето, да направим някакво шоу, но това с нищо не обърка нашия вътрешен ритъм и ...


Темане
...


1 aприл - ден на секса
...


Температура
...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.