АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Последния път, когато...

Журналистът Валери Найденов

 

...правих вестник.

Засадих един през есента, чакам го да цъфне.

...свършената работа ми хареса.

Тъй като съм от София, досега не бях се занимавал с градинарство. Но миналата година засадих едни рози, те цъфнаха и така нататък. Изобщо тази работа ми хареса. Ако бях младеж, сигурно щях да се насоча към отглеждането на разни растения.

...работих в телевизия.

Преди около 4 години. Или може би 6? Трудно ми е да кажа точно, защото ми се налагаше да ставам толкова рано, че изобщо не успях да се събудя. А може и сън да е било...

...карах ски.

Преди два дни карах 4 чифта стари ски в автомобила. Мисля да ги използвам за оградата. На най-високата ска ще закача празната кратуна, която ми е подарък от фоторепортерка. Така ще се получи нещо като инсталация на тема "Стар скиор плаши врабците".

...срещнах свой ученик.

Тази сутрин го срещнах в огледалото, пак не си беше написал домашното.

...разсъждавах върху преходността на славата.

Тъй като ставах прекалено рано, в телевизията все правех гафове. Пак тогава участвах в едно жури на фондация "Аксес", подбирахме млади роми за журналистическа програма. Като ме видяха, младите роми започнаха да си шушукат: "Бате, е те тоя работи в "Господари на ефира"! Тогава разбрах, че славата е кацнала на рамото ми и сладко чурулика.

Но пък преходната слава е възможна само сред циганите. Сред българите тя веднага преминава в непреходна завист и омраза.

 

...предвижданията ми се оказаха грешни.

Веднъж стигнах до извода, че в земното кълбо се крие друго кълбо, много по-голямо от външното. По-късно, когато синята идея се зароди в недрата на червената, аз предвидих тя да събере много по-голям вот. Говоря за 1991 година.

...експериментирах.

От дадена възраст нагоре всяко ставане от леглото е научен експеримент.

...си паднах по вещ.

По принцип си падам по всеки пореден ноутбук. Последният е "Леново шизофреник", тоест двуядрен. Веднъж сънувах, че се е запалил. Като се събудих, оказа се, че е блокирал - трябвало да направя някаква допълнителна регистрация един месец след като го купя. Новият "Уиндоуз Виста" е досаден изнудвач, с който Западът ни отмъщава, че изнасяме джебчии. Ще взема да мина на "Линукс".

Освен това дамската гръд също може да се нарече вещ, откакто измислиха силикона.

...се отдадох на пълна почивка.

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото аз винаги съм се отдавал на пълна почивка. Понякога дори ми се налага да си почина от почивката. Имам предвид, че пълната почивка трябва да е активна, нали така? Но всяка активност уморява. Почивката е цел, а не средство. Съжалявам хората, които спят, за да могат да работят. Аз съм от тези, които работят, за да могат да се наспят.

...нравите в политиката ме учудиха.

Когато бях толкова наивен, в България още нямаше политика.

...почувствах нужда да поговоря с приятел.

Не помня, отдавна не съм оставал без пари... То моите връстници и съученици толкова остаряха, че вече знаем всичко, което има да си кажем, и затова прескачаме цели епизоди. Например той казва: "А да видиш..." и млъква. След пауза колкото за три изречения аз отговарям: "Е, то..." И също млъквам. Ако ни слуша някой отстрани, ще каже, че сме изкуфели. Или пък срещаш някаква стара любов. И казваш: "А какво ще правиш..." След дълга и многозначителна пауза тя отвръща: "Ех, искам да остана чак до сутринта, но..." Всичко по средата е "copy and paste".

...имах усещането, че ме използват.

Предпочитам да ме използват по най-приятния възможен начин, но не го споделям в пресата.

...мислих какво е професионалното заболяване на журналиста.

Журналистът е специалист по всичко. Затова той трябва да опита всички болести.

...претърпях загуба.

Единствената възможна загуба е да загубиш вярата в човека. Неотдавна аз за пореден път загубих вярата в издателя. Но няма лошо, тя винаги се връща. Имам проект да направя един посмъртен всекидневник, но сега търся издател, на когото мога да имам доверие на оня свят...назад съдържание напред

съдържание


Диагноза: българин
След 5 години изследвания и 200 000 вложени лева вече има резултати от най-голямото проучване на здравето и стреса у ...


Епизод II: Клонингите атакуват
Двойната самоличност на Феим/Петър Чаушев хвърли в смут държавата. Тя пък положи всички усилия да се оплете в ...


БИОграфия на БИОхраните
Органичните и здравословните продукти се превръщат в мода и превземат бавно, но сигурно трапезите на по-образованите ...


Михаил Вешим: В политическото шоу е като в секса - Позите се изчерпват
Интервю на Ирина Вагалинска с писателя сатирик и главен редактор на вестник "Стършел" за обърканите ......


Знам какво ще стане
...

РЕКЛАМИТЕ В БРОЯ
М-Тел 
ГЛОБУЛ 
НАФТЕКС 
BMW 
VOLVO 
OPEL 
SIEMENS 
БАНКА ДСК 
DHL 
МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ 
TEACHER'S 
АКТАВИС 
НОВИНИТЕ.BG 
CANTEK 
БГ РАДИО 
BRAVO RADIO 
FM+ 
ФОКУС 
ДАРИК РАДИО 
STAR RADIO 
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.